29-09-2009

Organen leveren aan Diesel



Maar weinig producten die zo saai en humorloos aan de man worden gebracht als helmen. Dus rook Diesel een kans. Met Quique, een hoofd zonder lichaam, is Diesel op zoek naar orgaandonors die een heel lichaam willen leveren. Lichaam uploaden kan hier.

Organen geven



Horizontaal medisch – Als grootleveranciers van donororganen vragen motorrijders zich wel eens af waarom moslims geen orgaandonor willen zijn. Zou niet mogen van hun boekie, luidde het eerst. Maar een islammoloog met baard zei via de gebruikelijke omwegen in Goedemorgen Nederland dat het eenvoudiger lag: ze willen niet doneren, omdat ze witte Nederlanders haten.

Goh, hadden we nou nooit gedacht.

Het kwam allemaal doordat een bepaalde persoon – een naam wilde hij niet noemen – hullie vergeleek met fascisten etc. Maar natuurlijk. We herinneren ons maar al te goed hoe de baarden en hoofddoekjes in de rij stonden voor een codicil toen Wilders nog wel zijn mond hield.

Ze willen de vijand geen organen geven, maar nemen, ja, dat dan weer wel. Geen wonder dat het donorsysteem vast begint te lopen, want geven zonder er wat voor terug te krijgen, gaat snel vervelen.

Volgens booswichtenclubarts dr. Pil zou het aantrekkelijker worden als donororganen alleen beschikbaar waren voor dragers van een codicil. Of als je een lijstje van uitzonderingen aan je codicil kon plakken: geen godsdienstfanaten, geen politici, geen Hanneke Groenteman, geen Dick Scheringa, etc. Het lijstje zal vermoedelijk de dikte van een paar telefoonboeken hebben, maar voor sommigen rijdt het toch een stuk prettiger.

24-09-2009

Geland: Schiphol 1928


Zat even een maandje in de wolken. Nu weer op aarde. Maar waar waren we gebleven? Oh ja, de landingsplek voor de Nachtrit. We hebben 'm. Het Schiphol van 1928 met bijbehorende klassieke vliegtuigen. Kunnen we dankzij een grote zak geld zomaar bij, ver na middernacht. Belachelijk veel aanmeldingen al, kan nauwelijks meer wat bij. Moeten we straks toch weer mensen teleurstellen, helaas.