30-03-2010

Ach vaderlief, toe rij niet meer

Vrouw en kinderen zouden pappa moeten oproepen te stoppen met motorrijden. Want motorrijden maakt weduwen en wezen. Deze smartlapteksten komen uit de mond van de Britse Labour-politicus Barry Sheerman. Motorrijden hoort volgens hem niet thuis in een beschaafde maatschappij.

Maar als we gaan beginnen over wat en wie niet thuis hoort in een beschaafde maatschappij, kunnen we nog wel even doorgaan. Politici die zich rijk declareren bijvoorbeeld of die voor de verborgen camera door een niet-bestaand bedrijf laten omkopen, politieke partijen die stemmen kopen met andermans geld, die delen van de samenleving hebben veranderd in Lou's en Andy's. En dan hebben we het alleen nog maar over Sheerman en Labour zelf. En niet eens over de middeleeuwse haatbaarden die ze faciliteren.

Meer, veel meer moet-je-eens-horen-wie-het-zegt onder het bericht op MCN (soort cursus Schelden in het Engels doe zó!).

14-03-2010

Inschrijving mieterse lenterit begonnen!

Het veurjaar, waar het motorrijdende deel der natie zo lang naar heeft uitgekeken, zal deze keer officieel zijn aanvang nemen met de mieterse Primavera motortocht. Met leuzen als: ‘Accepteert ons toch, dit moeten wij toch immers zelf weten!’ Of: ‘Scheert u weg met uw trage rijwiel, vandaag is den weg voor ons!’ zullen de gemotoriseerde belhamels zich luidruchtig op dijkjes en binnenwegen manifesteren.

In de vroege ochtenduren zal de meute zich verzamelen bij het koeienverhuurbedrijf van de heer Bens te Koolwijk. Motorliefhebbers die niet in het bezit zijn van een rijvaardigheidsbewijs en een motorrijwiel, kunnen zich vervoegen bij boerensolexverhuur Herpen.

De tourrit doet alle streken aan waar gans Nederland in de jaren vijftig zijn eerste schreden op het toeristische pad maakte: de Betuwe, het Groene Hart, 't Gooi en de Bollenstreek in volle lenteweelde. Van start tot finish aan de Langevelderslag krijgen de deelnemers tal van versnaperingen en een eigentijds T-shirt aangereikt. Den inschrijving is reeds begonnen!

Update: De inschrijving is alweer voorbij. Volgeboekt = 300 mannen en vrouwen. Gezellig.

08-03-2010

Lekker vreemdgaan

Tjongejonge, zo lekker gereden gisteren dat ik om de paar kilometer tegen mezelf zei: ‘Tjongejonge, wat ben ik toch lekker aan het rijden!’ Het zonnetje scheen en tussen Den Haag en Delft kwam ik op weggetjes, straatjes en paden waar ik nog niet eerder was geweest. Ik zag parkjes en huizen die ik nog niet eerder had gezien. Alles zag er vriendelijker uit dan vanaf de grote wegen. Overal kon ik bij komen. Wat een vrijheid.

Dit alles werd bereikt door vreemdgaan: ik ben gaan fietsen. Jazeker. Op mijn oude Giant X2000. Ga ik vaker doen. Met de fiets kun je op mooie plekjes komen. Met de motor moet je steeds langer zoeken. Elk jaar raken we stiekemweg honderden kilometers motorweg kwijt, fietspaden groeien alleen maar. Terwijl fietsers geen cent wegenbelasting betalen. Maar goed, ik hou mijn mond maar, voor je het weet roepen ze dat je aan het boze witte mannen syndroom lijdt. Op de terugweg kocht ik drie boeken over de ondergang van de beschaving.

05-03-2010

Faroer-reis uitgesteld

Waar is nou die klimaatopwarming als je hem nodig hebt? Met andere woorden: hierboven een bergweggetje op de Faroer op dit moment. En daarom zitten we nu thuis, terwijl we anders een paar uur geleden op de motor naar Esbjerg (DK) waren gestapt.

Voortdurend op je bek vallen in de sneeuw en voor afgesloten wegen komen te staan, is weliswaar avontuurlijk, maar is het ook leuk? Dat wordt nogal eens overschat. En een verhaal met alleen maar winterse ellende stond bovendien al in de Promotor van januari.

Maar behalve dat we mietjes zijn, geeft de sneeuw een geheel ander probleem. De Faroer zien er niet uit. Heel anders althans dan de aanbieding die we erbij willen doen. Dat wringt, dus wachten we ruim een maand. De aanbieding wordt overigens bijzonder, heel bijzonder zelfs.