22-05-2010

Wish you were here..?



Nou, wij wel. De Faroer (klik foto voor lightbox), een van de best bewaarde geheimen van Europa. Achttien eilandjes middenin de oceaan. Nergens ben je meer dan drie kilometer van het woeste water af. Hoge rotskusten, bergen tot over de 800 meter, kristalheldere rivieren, een paar honderd kilometer slingerweg, zwerfhouten huisjes in wit, blauw, rood en groen.

We staan al maanden in de startblokken, maar steeds lag er te veel sneeuw. Vrijdag gaat het misschien lukken. De eilanden liggen er *glup* stralend bij en morgen zou de temperatuur voor het eerst dit jaar wel eens met dubbele cijfers geschreven kunnen worden. Daarna zakt ie weer flink. Ja, je weet het daar nooit zolang het winter is - een maand of negen per jaar, beginnen we te geloven.

16-05-2010

Euro stuk: snel een motor kopen

Wat politici niet durven te zeggen, heeft de leek allang in de gaten: de euro stort in elkaar en neemt de Europese Unie mee in zijn val. Benzineprijzen zullen als eerste omhoog schieten, daarna de rest. Je spaargeld verdampt en aan de kansloze reddingsoperatie zijn we per persoon weer het geld van een motor kwijtgeraakt.

Na het socialisme, de nanny state en de multiculturele samenleving alweer een slecht doordacht ideaal dat naar de vuilnisbelt kan. Politiek Europa lijkt er patent op te hebben.

Hoe verder? Straks natuurlijk stemmen op financieel expert Job 'och...' Cohen, dan zijn we nog sneller failliet dan de Zuid-Europese clownstaten. Kunnen we bij de Grieken of Spanjaarden gaan bedelen om steun. Of we stappen in een unie met alleen serieuze volken als Duitsers, Vikingen, Vlamingen en Zwitsers, desnoods aangevuld met zwaarmoedige Tsjechen en Esten.

Nu maar snel een andere motor kopen. De Super Tenere schijnt erg goed te zijn, volgens collega Mink die bij de introductie was. De prijs is 17.000. Dat lijkt veel, maar dat betaalden we achteraf gezien ook voor een paar potjes Griekse olijven. Persoonlijk lach ik tegenwoordig om zulke bedragen, want er heeft zich een sponsor voor dit blog aangediend: Centraal Beheer. Nu kan ik een jaar lang elke week een potje olijven kopen. Mjam.

15-05-2010

Giro d'Italia: Nico Vis weer gediskwalificeerd

Tijdens de helse zevende etappe van de Giro d'Italia 2010 is de Nederlander Nico Vis van team Promotor-Bonneville opnieuw vanuit koppositie uit de strijd genomen. Het zit Vis niet mee, want het is zijn zevende diskwalificatie deze week.

De etappe, waarin 20 km onverharde wegen waren opgenomen, werd gewonnen door de Australiër Cadel Evans van team BMC.

06-05-2010

Langste Dag Tocht 2010: VIA ROMANA

Carissimi vectores motorii! Bijna pakweg precies tweeduizend jaar konden de eerste toertochten worden uitgezet. De Romeinen hadden namelijk een wegennetwerk van 300.000 km lengte neergelegd. Een klein deeltje daarvan liep door het huidige Nederland. Om dat te vieren, staat de Langste Dag Tocht van 2010 in het teken van de VIA ROMANA.

De tocht begint in Cuijk en gaat daarna via Venlo naar het Duitse Xanten, dat een van de belangrijkste bovenalpse Romeinse legerplaatsen was. We eindigen op een nogal uhm, onverwachte locatie in Noviomagus. De inschrijving is zojuist begonnen.