05-07-2010

De zomer is nu echt begonnen

Een mooie zondag die met geen enkele andere valt te verwisselen: kijken met z'n allen naar de Tour de France (klik plaatje) bij Ouddorp aan de N57. Nico vangt om 9.00 uur de motorrijders op bij het Hellegat, terwijl ik samen met de eerste bezoekers ons tentje op de eerste rang opbouw en het koffiezetaggegraat test. Een paar uur later springen enkele motorrijders in het Grevelingenmeer, de rest houdt het koel met de blikjes die we hebben meegebracht. En dan komt Frankrijk binnenstormen. Een optocht van Franse merken trekt voorbij: rijdende Franse koekjes, Franse watertjes, Carrefour, PMU, praalwagens met dansende meisjes die kadootjes uitdelen. Daarna de renners, met Lars Boom voorop. De zomer van 2010 is nu echt begonnen.

03-07-2010

Tour de France: Cancellara aanmoedigen

Zondag gaan we met een man of negentig naar Ouddorp om onze Tour-favoriet aan te moedigen: de Zwitser Fabian Cancellara. Natuurlijk zijn we ook voor Robert Gesink en Lars Boom, maar Cancellara rijdt op een fiets met motor, dus dat schept een band. Hij zal straks waarschijnlijk de proloog winnen - als hij tenminste met volle batterijen start.

Er wordt wel eens gezegd dat het niet sportief is om met een fiets met traphulp te rijden, maar anderzijds hoeft een renner dan niet meer uit de dopingpot te snoepen, dus waar hebben we het over.
Update: the piano has been drinking, not me: Cancellera wint zoals verwacht de proloog.