07-04-2012

Beren op de weg


Als je op de internets opzoekt wat dat ene sproetje of kuchje kunnen betekenen, kom je meestal op kanker uit. Met reisvoorbereiding is het niet anders, daarom hou ik er niet van. Wat eerst leuk lijkt, blijkt na een half uurtje googlen een regelrechte hel te zijn. Ook de rit door de Canadese wildernis die ik wil doen, moet verschrikkelijk zijn - zeggen een paar ervaringsdeskundigen.

Extreem slechte weg! Erge ongelukken. Zwaar offroadprofiel nodig. Minstens twee reservebanden meeslepen. En een Iridium telefoon. Geen mensen te zien, maar wel beren op de weg. Zwarte beren, grizlyberen, nog grotere grizlyberen en misschien een ijsbeer. Dus een heftig geweer meenemen. En aan een jachtvergunning zien te komen.

Hebbie nog zin?

Moeilijk in te schatten of deze avonturiers de waarheid spreken of de held willen uithangen. Daarom maar Leo de bushman gemaild. Die woont daar. Antwoord: 'Neem anti beren spray mee, dat is genoeg. En kom langs voor een avondje bier, wijn en eten.' Ik begon weer zin te krijgen.


4 opmerkingen:

  1. Herkenbaar, die niet zo opbeurende commentaren als je een reis aan het voorbereiden bent.

    Mijn stellingen:
    * Iiridium telefoon: vooral voor mensen die niet voldoende op zichzelf vertrouwen. Overweeg voor noodgevallen een systeem voor noodberichten per satelliet (drukknop, klein kastje, aanschaf + beperkt abonnement + kosten per beicht).
    * Niet uit eigen ervaring, maar wel van talloze verhalen: grizzlies en ijsberen zijn de gevaarlijker types onder de beren. Opwekkend: we bestaan voor hen vooral uit zachtroze vlees, geen vacht, klauwen of grote kaken, onze topsnelheid en gevechstkracht zijn minderwaardig. Dat van de spray is waarschijnlijk wel een goed advies, en vermijd contact waar mogelijk.
    * Reservespullen: de beste verzekering tegen alle ongemak is thuisblijven. Verder even goed taxeren wat er allemaal stuk kan gaan, en wat de simpelste oplossing is. Reserveband kan, maar een reparatieset + pomp ook. Verder duck-tape, ijzerdraad en tie-wraps.

    Klinkt als een interessante onderneming. Vooral doen, en veel succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Erwin, bedankt voor het meedenken. Het grootste probleem is voorlopig om aan de juiste motorfiets te komen. De uitgiftepunten van verhuurders blijken nogal ver weg te zijn en op een Harley wil je dit niet echt doen. Nou ja, we zien wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ben je opgegeten door die beren?
    we zijn al 3/4 jaar verder en geen nieuwe blogs...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. niet echt, we hebben ook maar één beer(tje) gezien. Misschien komend seizoen weer wat activiteit op het blog. voorlopig even de handen vol met totaal oninteressante zaken.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren? Meld je dan eerst aan bij de Booswichtenclub.