30-05-2013

In de steigers: extreem unieke Kouwepotentocht



Met het afleveren van een Yamaha Super Ténéré Worldcrosser in de haven van Velsen is de voorbereiding voor de extreem bijzondere Kouwepotentocht van 2014 van start gegaan.

De foto verraadt al een beetje welke kant het op gaat. De Yamaha lijkt in een ijsblokje te zijn verpakt en het vrachtschip is van de hoogste ijsbrekerklasse. De rederij heet Eimskip en is gespecialiseerd in koeltransport in het noordelijk deel van de Atlantische Oceaan.
Volgende week komen Jan en ik aan op een onmogelijke plek. Eimskip zorgt ervoor dat de Yamaha daar voor ons klaarstaat. En dan gaan we een rit uitzetten waar nog nooit een motortocht is gereden. Dus elke meter die je daar aflegt, is uniek. En bovendien van uitzonderlijke schoonheid.
Het gebied heeft een heel beperkt wegennet. Het is eigenlijk al verbazingwekkend dat er überhaupt wegen zijn. Toch gaan we veel zien. Ook omdat we daar een paar andere vervoermiddelen tot onze beschikking hebben. Woef!
Volgende week meer over dit avontuur. Maar je mag alvast raden. Schiermonnikoog? Je zit in de goede richting.

3 opmerkingen:

  1. Spitsbergen! Je begint langzaam het verstand te verliezen JD.. Het wordt nog wel wat met je op deze manier. En wie weet doe ik ook eens gek :o))

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben niet gek, ik ben een ijsbreker!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vraag me toch af hoe het is verlopen. Zijn jullie al terug?

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren? Meld je dan eerst aan bij de Booswichtenclub.