04-12-2009

Kouwepoten 2009: guur en mooi


Het was koud, nat en vies, maar toch kwamen er bijna 300 man opdagen bij de Kouwepotentocht van 2009. Uitrijdende suikerbietenboeren maakten het allemaal nog wat lastiger, maar ongelukken zijn uitgebleven. Op een kleintje na: een overstekende zwaan zorgde voor een valpartij. Of eigenlijk weer zo'n meedogenloze dierenliefhebber die ervoor remde. Maar na een ritje per ambulance naar het ziekenhuis, kon het slachtofffer bij pa achterop mee naar huis. Op wat blauwe plekken na gaat het goed met hem. Namens alle deelnemers hebben we een bloemetje gestuurd.

4 opmerkingen:

  1. Guur, mooi en VER voor de Noordelijke en Oostelijke rijders, net zoals de nachtrit.

    Mischien wat beter verdelen over het land?

    (sorry als het zeurderig overkomt)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee, niet zeurderig hoor, het is echt wel een punt. Daarom doen we ons best om naar afwisseling te zoeken. Maar daar moet je dan ook nog geschikte accommodatie voor vinden. Deze keer zijn we nog op zoek gegaan in Groningen - o.a. een energiecentrale in Eemshaven - maar dat ketste af. Maar als jij nog iets bijzonders (industrieel erfgoed of zo) weet bij jou in de buurt, laat dat dan even weten. Wie weet krijgen we iets voor elkaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Voormalig vliegveld Twente? Maar das voor de Wester- en Zuidelingen weer niet zo dichtbij. Wellicht één van de twee tochten wat meer Westelijk en de andere wat meer oostelijk oid?
    Vliegveld Teuge?? Rondje Veluwe is ook erg mooi. Heb ik nog wel een route van, incl Posbank.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @JDH ja, gewoon een beetje spreiden, je kunt het nooit ideaal voor iedereen maken. We hebben overigens trouwe toerrijders uit Limburg, Groningen, Friesland, Zeeland en de kop van Noord-Holland die aan alles meedoen, maakt niet uit waar. En een toertocht kan natuurlijk ook te dicht bij zijn. Als je alles al kent, dan hoef je het niet nog eens te zien.

    Wat lokatie betreft: hoe gekker hoe beter. Als het er maar droog is en als er maar wat te zien of te doen valt.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren? Meld je dan eerst aan bij de Booswichtenclub.