04-02-2012

Boek: de Booswichtenclub

De weg naar vrijheid en avontuur krijgt steeds meer obstakels. De motorrijders van de Booswichtenclub pikken dat niet langer. Onverschrokken trekken ze erop uit. Maar na tien kilometer rijdt de eerste alweer naar huis, omdat hij is vergeten de strijkbout uit te zetten.

De Booswichtenclub is een bundeling van tragische, kwade en hilarische columns die Jan Dirk Onrust vanaf 2003 schreef voor het motorblad Promotor. Al dan niet in clubverband krijgt Onrust het aan de stok met vele hindernissen en gevaren die motorrijders onderweg tegenkomen. Zoals mensen met een Volvo, onverstaanbare plattelanders, boosaardige koeien, onuitstaanbare kinderen, groene onheilsprofeten, nordic walkers en slechtziende bejaarden.  

De moderne motorrijder is een beschaafd en georganiseerd mens. Hij draagt een schoongewassen veiligheidshesje, heeft altijd een Bonuskaart op zak en de grootste vraag die hem bezighoudt is: waar blijft toch de caravan voor motorrijders? Zelden nog zit hij automobilisten met een ploertendoder achterna. Wij vinden dit een zorgwekkende ontwikkeling. (uit: Angstaanjagend) 

De anti-verkeershuftercampagne was amper gestart of ik werd op een buitenweg aan de kant gezet. ‘U reed veel te hard,’ zei de agent. ‘U hoeft geen antwoord te geven, maar heeft u daar een verklaring voor?’ ‘Ja,’ zei ik, ‘ik zag u niet.’ (uit: Op de bon)

Het boek bestel je hier.