16-05-2010

Euro stuk: snel een motor kopen

Wat politici niet durven te zeggen, heeft de leek allang in de gaten: de euro stort in elkaar en neemt de Europese Unie mee in zijn val. Benzineprijzen zullen als eerste omhoog schieten, daarna de rest. Je spaargeld verdampt en aan de kansloze reddingsoperatie zijn we per persoon weer het geld van een motor kwijtgeraakt.

Na het socialisme, de nanny state en de multiculturele samenleving alweer een slecht doordacht ideaal dat naar de vuilnisbelt kan. Politiek Europa lijkt er patent op te hebben.

Hoe verder? Straks natuurlijk stemmen op financieel expert Job 'och...' Cohen, dan zijn we nog sneller failliet dan de Zuid-Europese clownstaten. Kunnen we bij de Grieken of Spanjaarden gaan bedelen om steun. Of we stappen in een unie met alleen serieuze volken als Duitsers, Vikingen, Vlamingen en Zwitsers, desnoods aangevuld met zwaarmoedige Tsjechen en Esten.

Nu maar snel een andere motor kopen. De Super Tenere schijnt erg goed te zijn, volgens collega Mink die bij de introductie was. De prijs is 17.000. Dat lijkt veel, maar dat betaalden we achteraf gezien ook voor een paar potjes Griekse olijven. Persoonlijk lach ik tegenwoordig om zulke bedragen, want er heeft zich een sponsor voor dit blog aangediend: Centraal Beheer. Nu kan ik een jaar lang elke week een potje olijven kopen. Mjam.

1 opmerking:

  1. hoi JD, koop gewoon lekker die Tenere op afbetaling. Na een paar maanden roep je tegen de finacieringsmaatschappij dat je niet meer kunt afbetalen. Dan neem je een lening bij een andere financieringsmaatschappij om die eerste lening af te kunnen betalen. Dat flik je een aantal keren en je bent al gauw een paar jaar en enkele duizenden kilometers verder. Al die tijd kosteloos en zorgeloos rijplezier.

    Als de bubbel uiteindelijk klapt en je gedwongen gesaneerd wordt en te horen krijgt van de schuldhulpverlener dat je eigenlijk al die tijd boven je stand hebt geleefd, dan ga je met stenen en molotovcocktails gooien.

    Ik ga vanmiddag maar eens kijken wat de levertijd voor de XT660 is.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren? Meld je dan eerst aan bij de Booswichtenclub.