16-05-2009

Dalsnibba: mooie zachte rondingen



En weer een lekkere Noorse berg. De Dalsnibba, een bult van 1500 m hoog vlakbij Geiranger. Hoort bij een verhaal dat komende maand in Promotor staat.

In de Alpen zit je op 1500 m nog in het struikgewas, maar in Noorwegen op de top van de wereld - tegen of over de sneeuwgrens. Mooi breed wegdek, zacht en veel rondingen, wat in het filmpje nog eens benadrukt wordt door Alizee.

3 opmerkingen:

  1. Mooi filmpje. Heb de berg zelf ook wel eens beklommen, op mijn Hornet 900 "mit Gepäck". Aan de doorgaande weg, bij de Djupvas Hytta was het mooi weer. Tijdens de beklimming kwam er steeds meer vlagerige wind. Boven op de parkeerplaats durfde ik de motor niet neer te zetten, vanwege de wind en het hellend vlak. Naar beneden werd het een soort langzame drift door de scherpe bochten met split.

    Vanaf eind juni ben ik in het gebied. Misschien probeer ik het nog eens. Ik hoop dat de Promotor voor die tijd binnen is.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, die is ruim voor die tijd binnen. In de bochten ligt wat split inderdaad. Verder is deze weg op elke motor goed te doen.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren? Meld je dan eerst aan bij de Booswichtenclub.