28-02-2010

Het doel van de reis

Far away places with strange sounding names
far away over the sea
those far away places with those strange sounding names
are calling, calling me

Yep. Gjogv, Galasadur, Glasbak, Houten Poot, Visemmer, Dondergod's Haven. Daar gaan we vrijdag naartoe. Oftewel naar de Faroer Eilanden. Pakweg 2500 km rijden en nog meer kilometers varen. En toch moet het logistiek en financieel makkelijk te doen zijn.

Maar dan zie je dit soort plaatjes van begin februari... Ook op dit moment ligt er sneeuw. Dat gaat dan toch weer een expeditie worden. Of hangen aan de bar. Maar morgen stijgt de temperatuur, dus misschien valt het mee. Vervoer: BMW 1200 GS Adventure en een Kawasaki Versys. Ik hou je op de hoogte.

3 opmerkingen:

  1. De bergwegen zijn ingesneeuwd. De vooruitzichten zijn niet best. De reisorganisatie heeft al geopperd later te gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Welke reis is het eigenlijk die je doet? Niet dezelfde als van de MCAlzheimer ("Live to ride, ride to forget"), die ze momenteel rijden: de Great Scandiatour.

    Het zal in Faroer nog kouder zijn dan in Sverige. Niet prettig op een Versys... brrrrr.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @Chris Met die driewielertjes vielen we wel degelijk om, een keer of vier. Maar met tweewielers zou het probleem nog wel groter zijn. Maar hierboven zie je dat er nog een reden waarom we de reis even uitstellen.

    @Koos Is dat niet het Primustreffen? Vooral een zijspanevenement, geloof ik. Met elektrisch verwarmde spullen, valt de kou trouwens erg mee. In Noorwegen hadden we het zelfs bij -12 niet echt koud. Van een kort ritje naar de Langevelderslag vorige week, bevroor ik daarentegen bijna. Nergens lijkt de kou zo koud als bij ons.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren? Meld je dan eerst aan bij de Booswichtenclub.