17-03-2009

Zucht, 4 km te snel...



Ja, zucht, ja. Met geld smijten, alle remmen losgooien, gas geven. En dit is het bedroevende resultaat. Mijn eerste bon van het jaar is om je rot te schamen. Waarschijnlijk calculerend met de meetcorrectie op de GPS exact de maximale snelheid rijden (107). En dan een kilometertje uitschieten bij de radar, wat de minimale boete opleverde. Maar ik spaar niet voor een pensioen.

4 opmerkingen:

  1. Tsssssss, en dat nog bij een trajectcontrole ook. Jammerrrrrrrrr...
    Blijkbaar wijkt de teller toch ietsjes af?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bereken je de aftrek dan niet dubbel, JD? Als je 105 km/u had gereden hadden ze er 101 van gemaakt en had je toch nog een boete gekregen. Heb ik zelf eens gezien ... zucht.

    En ik spaar wél voor een pensioen ... zucht.

    ... zucht.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat is dan een troost Koos, dat de vernedering nog groter had kunnen zijn, bedankt.
    Ooit had ik trouwens voor een ANWB-blad een artikel geschreven waarin ik precies had uitgelegd hoeveel te hard je legaal kon rijden. Tabellen van snelheidsmeterafwijkingen erbij. Maar hoeveel dat was ben ik allang weer vergeten. Kwamen er direct twee kamerleden van D'66 op hoge poten op bezoek. Ene mevrouw 't Riet en nog iemand. Het was volgens hun aanzetten tot harder rijden. Dit waren feiten die het gewone volk helemaal niet mocht weten. Sindsdien nooit meer D'66 gestemd.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Als je banden zachter zijn dan aanbevolen, niet aanbevolen natuurlijk, geeft de snelheidsmeter een hogere snelheid aan. Zo kun je al gauw 110 lijken te rijden zonder dat je geflitst wordt! :)

    Wel lullig dat de rest ook allemaal zo booswichterig hard gaat. Onverantwoordelijk gedrag! Bah.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren? Meld je dan eerst aan bij de Booswichtenclub.