27-04-2009

Kamperen dood?


Het aangekondigde kampeerweekend naar Tiengemeten is niet doorgegaan. Normaalgesproken zijn de tochten de laatste tijd na een paar dagen al volgeboekt, maar naar het Zuidhollandse eilandje hadden we na een week amper twintig man.

Een miskleun dus. Naar de oorzaak is het gissen. 'Kamperen? Mijn tent heb ik allang weggeflikkerd,' zei iemand de altijd meegaat. 'Kamperen? Kom zeg, als het nou een hotel was,' zei een andere vaste klant. 'Kamperen? Dat is iets voor Oostblokkers,' zei een derde. Op een of andere manier kregen we het idee dat kamperen misschien niet zo goed meer ligt. We hadden ook bij onszelf te rade kunnen gaan. Slechts drie van de zes man hadden zin in een kampeerweekend. Maar pech zeg, twee van de drie waren verhinderd en de derde zou met een camper van een meter of zeven komen.

Dan maar de Langste Dag Tocht. Het artikel is nog niet gepubliceerd, maar het aanmeldingsformulier staat online. Er zijn al vijf keer zoveel inschrijvingen als naar Tiengemeten. We gaan dan ook langs de forten van Amsterdam en het strand, en niet kamperen op een duur politiek biologisch correct eiland.

5 opmerkingen:

  1. Eh, Misschien heeft het ermee te maken dat je je motor op de wal moet laten staan en dan met de boot naar het eiland en dan nog 5 km lopen naar de campeerplaats oid?

    Misschien willen motorrijders naast hun motor slapen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Eerder zijn we naar Pampus geweest en daar was het achterlaten van de motor geen probleem. Maar daar hoefden de deelnemers nauwelijks te lopen, ja. Maar de negatieve reacties hadden vooral met het kamperen te maken. En voor de echte kampeerders was de prijs te hoog.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Kramperen? Nee inderdaad, da's niets meer sinds ik tijdens een motorvakantie in hotels/B&B heb geslapen. Tentje is vochtig, koud, en klein.
    Kunnen we niet net als de Ferrariclub gewoon een bungalowpark in beslag nemen?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Kamperen is wat mij betreft niet dood hoor. Bij aankomst en vertrek wil ik wel met auto/motor/fiets/pakezel bij de kampeerplek kunnen komen. Ik ga niet lopen zeulen met alle zooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wim kon het niet treffende verwoorden. Ter aanvulling ende illustratie; het begint al bij het betreden van het kampeerterrein dat door de ANWB goedkeurend is voorzien van sterretjes. Je gaat autodidact offroad slalommen tussen sleurhutten en rondrennende jengelkinderen. Dan stap je af en kijk je nors om je heen en grom je links en rechts naar de buren terwijl je je territorium markeert met urinesporen. Dan weet iedereen waar 'ie aan toe is; ik ben de man die alle vrouwen willen en die alle andere mannen willen zijn. Daarna lekker klooien met zo'n brandertje (soort dieselcarburateur waar je koffie mee kunt zetten en eieren op kunt bakken), des avonds uit de platvink nippen en apathisch naar een beduimeld exemplaar van Pirsig staren, des ochtends met een stram lijf wakker worden, met je blote kont in de bosjes om te poepen en al die tijd uitzicht op je favoriete motor, namelijk je eigen.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren? Meld je dan eerst aan bij de Booswichtenclub.