07-04-2010

GristenUnie: hogere boetes voor rijken

Rijke mensen zijn slecht en daarom zouden ze hogere verkeersboetes moeten betalen. Dat standpunt komt niet eens van de SP, maar van de GristenUnie. De Bijbelboertjes hebben wel eens horen zeggen dat rijke mensen in champagne zwemmen en zich niets aantrekken van bekeuringen.

Het tegendeel is waar: juist in de VVD-enclave Wassenaar hebben ze ontdekt dat je uit een Senseopad twee kopjes kunt halen. Hier hebben ze twee SUV's voor de deur, maar geen geld om hun kinderen op schoolreis te sturen. Nergens anders zie je mensen bij de slager die vleeswaren per half ons bestellen. Ze zijn bereid voor elk dubbeltje een gevecht aan te gaan. Als boetes ergens pijn doen, dan is het hier.

Ons enige Wassenaarse clublid (HD, 350 km/jaar) heeft dan ook een heel andere mening over de verkeersboetes dan de Gristen-provincialen: 'De verkeersboetes voor armen moeten omheug! Armen zijn namelijk slecht, daerom zijn ze arm. Die hebben geen idee wat geld waerd is. Daerom staen de paupers van Wehkamp tot DSB in het reud. Interesseert ze geen bal, want de stemmenkopers van de PvdA springen toch wel bij. De kredietcrisis is niet vereurzaekt omdat bankdirecteuren-er-een-zooitje-van-hebben-gemaekt, maer omdat tokkies hun leningen niet terugbetaelden!'

2 opmerkingen:

  1. Mr. Spock

    Weet je dan niet dat politiek Den Haag inwoners met een baan als 'rijken' aanduidt ??

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren? Meld je dan eerst aan bij de Booswichtenclub.