06-07-2009

Cote d'Azur? Nu even niet


De Tour verlaat vandaag na twee etappes de beroemdste kust ter wereld: de Côte d'Azur. Kan natuurlijk dat je na het zien van de mooie beelden zin hebt gekregen er direct op af te stormen. Maar zelf zou ik het nog niet te doen. Beter even wachten tot het najaar. Dan is het allesbehalve eenzaam en verlaten, maar je hoeft niet meer in de hitte langs eindeloze files te ploegen en in de rij te staan voor een plaatsje op een terras.

Sommigen zullen nu zeggen: maar ik ga voor de meiden en die zijn dan ook weg. Maar dat is niet waar. Het barst juist van de meisjes in het najaar. Ze zijn alleen boven de zestig. Volgende maand in Promotor mijn verhaal over de Cote d'Azur na sluitingstijd.


4 opmerkingen:

  1. Daar is het inderdaad heerlijk vertoeven. Maar zelfs eind (half/eind augustus) zomer kan je daar de rust opzoeken hoor. Ga maar even het binnenland in en dan sta je al niet meer in de file, maar rijdt het heerlijk door.
    Het is wel mijn favoriete gebied geworden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, achter de kust valt het meestal wel mee met de drukte, ook in de zomer. Dat zie je ook aan de prijzen. Maar een beetje ongedwongen langs het water en over boulevards tuffen, dat zit er niet echt in. In oktober gaat dat veel beter, buiten de weekends om dan.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Aanrader: lac de St Croix en de rit van Moustiers St Marie naar Castelane.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren? Meld je dan eerst aan bij de Booswichtenclub.