21-06-2009

LDT: meer dames dan ooit


Rond de 25 procent van de 270 deelnemers aan de Langste Dag Tocht van afgelopen zaterdag was vrouw - een record. En omdat ze nauwelijks klaagden, niet steeds naar het toilet vroegen en geen depressies kregen, was dat een grote verrijking.

Verder vielen er deze keer niet noemenswaardig veel doden en gewonden. Alleen sommige Tomtom-bezitters hebben - zoals we wel vaker horen - een compleet andere route gereden. Door enkele cruciale verschillen in rekenmethodiek of omdat ze waren vergeten het tweede deel van de route te laden, reden zij de Stelling van Amsterdam via Kopenhagen, Bangkok en Den Helder. Over het strand bereikten zij het eindpunt: strandpaviljoen De Golfslag in Wassenaar.

2 opmerkingen:

  1. Een toertocht rijden in groepsverband en dan je Tom Tom Rider aanzetten. Je moet het maar durven.

    Ja, en dan die tussenstops. Een beginner zou kunnen proberen het gebrek aan functionaliteit van het ding op te lossen door veel tussenstops in te voeren. Helaas is een bestand met een stuk of 30 tussenstops vaak te groot. Dat merk je overigens pas als het bestand niet geladen wil worden...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ze rijden in groepjes van een man of twee tot hooguit tien. Of alleen. Allemaal in eigen tempo. Ja, het probleem met de TomToms is dat er hooguit 50 viapunten in gaan. Daarom moet de route voor de TomTommers in tweeen worden gehakt. En sommigen vergeten dan het tweede deel te laden. En die hoor je dan klagen dat ze het tweede deel vonden tegenvallen.Dat ze toch nog bij het eindpunt aankomen, is een klein wonder.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren? Meld je dan eerst aan bij de Booswichtenclub.