03-06-2009

Verborgen schatten



Booswichten hebben de afgelopen weken al wat filmpjes voorbij zien komen. Maar voor Promotor heb ik nu alles en meer bij elkaar geknutseld in een website. Filmpjes, foto's, kaartjes, gps-routes, de hele hatseflats.

Vanaf morgen ligt Promotor in de bussen en schappen, waarin het bijbehorende artikel staat, met verwijzing naar de website. Maar een Booswicht heeft of neemt altijd voorrang. Dus daarom kun je de website nu alvast zien.

5 opmerkingen:

  1. Mooi artikel en een leuke thema-website!

    De vakantie naar Noorwegen is al gepland. Op de kaart heb ik een paar van de wegen uit het artikel gemarkeerd.

    Ja, ik werk nog/weer met wegenkaarten. Op de motor heb ik nl een TomTom Rider gemonteerd. Eerder heb ik zonder succes routes te rijden met dat ding. Gisteren heb ik geprobeerd zelf POI-gegevens in te voeren. Conclusie: kan ook niet.

    De TomTom is handig voor het plannen van de doorgaande routes, en het vinden van campings. De Hallwag-kaart heeft lekker veel kleine weggetjes.

    Nu is het de kunst zelf een paar "verborgen schatten" te vinden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als jullie nog iets bijzonders vinden dat er niet bij staat: laat me weten!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ook bij mij staat een vakantie naar noorwegen in de planning. De route is al bijna klaar. (Met een garmin Zumo en mapsource gaat dat uitstekend!!) Daarin zijn een stuk of 8 van de genoemde wegen verwerkt. Bedankt hiervoor.

    Ik verheug me ook erg op de deze wegen. Nog niet geweest dus, maar het belooft veel moois.
    - tolweg naar galdhøppingen sommerskisenter tot een hoogte van 1850m. Deze gaat vanuit Gladesanden omhoog. http://www.gpss.no/english/
    - De OldRøldalsvei. Een stukje oude weg dat door de snelweg 'overbodig' is geworden. http://www.panoramio.com/photo/1492650
    - De weg langs de flamsbana spoorweg. De weg overbrugt in 20 kilometer een hoogteverschil van 860 m (De trein heeft zelfs een helling van 55%!) Zoek op googlemaps eens op 'myrdal' en zie hoe de wegen er lopen 8o. http://www.panoramio.com/photo/6863069

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Super Jenny. De tolweg naar de Galdhøppigen stond op het programma, maar daar was door noodweer niets mee te doen. Hetzelfde geldt voor een paar andere zijwegen van de RV 55. OldRøldalsvei kende ik niet, maar ga ik zeker nog eens doen. De weg naar de Flamsbaan is ook een leuke ja. In februari hebben we een heel klein stukje daarvan gedaan op een sneeuwscooter.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Røldalsvei geprobeerd in 2006. Toen was de mooie tunnel er ook al. Stond een "bom" bij de bergweg, niet beweegbaar. Het zag er toen redelijk permanent gesloten uit. Maar het is het proberen waard, want de omgeving is mooi en als de bergweg nog steeds is gesloten, dan kun je zonder omrijden door de tunnel.

    Ja, ik denk dat de Garmins wat beter zijn voor het uitzetten van routes. De Tom Tom is echt voor navigatie. Je zegt waar je heen wil, het apparaat zegt hoe je moet rijden, en met de exacte route moet je je niet te veel bemoeien.

    Het wordt behelpen. 's Avonds voor de tent met een wegenkaart plannen maken voor de mooiste route van de volgende dag. Het is geen doen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren? Meld je dan eerst aan bij de Booswichtenclub.