27-06-2009

VVN heeft weer een verbodsideetje


Daar is ie weer: het jaarlijkse ideetje van Veilig Verkeer Nederland. Deze keer over inhalen op 80 km-wegen. Zou verboden moeten worden. Liefst met een hek op de middenberm. In Zweden hebben ze dat al jaren en het is vreselijk. Zelfs in dat lege land zit je hierdoor voortdurend ingeklemd tussen twee Volvo's.

Maar goed, VVN heeft weer wat kunnen roepen en de journaals zonden het plichtsgetrouw uit. Dus dat was weer scoren. Heel belangrijk voor VVN, want zolang ze iets roepen blijven dit soort clubs bestaan. Dus houdt het nooit op, crisis of geen crisis. Reken alvast maar op de volgende voorstellen: rookverbod in auto's, motoren met meer dan 50 pk verbieden, verplichte zijwielen voor motoren, algemeen inhaalverbod voor alles, alle bochten moeten uit de wegen.

Het eindigt op het moment dat er geen verschil meer is tussen treinrijden en individueel verkeer. Want het enige veilige verkeer is geen verkeer. Hierna wordt de organisatie omgedoopt tot Veilige Keukentrapjes Nederland, want we er moet toch een baantje worden gevonden voor ex-ministers.

1 opmerking:

  1. Eerst al allemaal verwarrende middenstrepen en nu weer verhoogde baanscheiders. Of het de verkeersveiligheid ten goede komt betwijfel ik, de betuttleing lokt als het ware overtredingen uit.
    VVN lijkt wel een club voor strepentrekkers, want een ding is zeker: die strepentrekkers verdienen hier het meeste aan.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren? Meld je dan eerst aan bij de Booswichtenclub.